tisdag 30 oktober 2007

Hela livet är en konflikt eller konflikterna är livet



man kan verkligen hitta konflikter överallt och det är det som gör detta projekt så svårt för mig, jag kan inte välja. det första jag tänkte på inom ämnet var familjekonflikter, just nu ligger det ämnet mig närmast. Men när jag började skissa på det insåg jag att det blir alldeles för personligt. Men inre konflikter då? De strider som äger rum inom sig själv varje dag. Tänkte att jag kunde göra självporträtt då jag är i strid med mig själv. Efter en dag med självporträtt var det tomt. Nä fy f-n vad tråkigt att sitta o stirra på sig själv, det gör jag tillräckligt ändå.

Andra tankar om konflikt:
att vilja kunna, äga, vara
intressekonflikt
politiska konflikter
konflikt med materialen
starta en konflikt med någon- se vad det mynnar ut i
konflikterna i staden- arkitektur som motarbetar varandra
små konflikter i vardagen
"ful"-konflikten

Började istället fundera på "ful"-konflikten. När man arbetar med gestaltning i olika former väljer man oftast material och färger som tilltalar en. Eller jag gör det i alla fall. Tänkte därför att jag skulle välja att arbeta med allt jag tycker är fult. Många gånger blir det så att när man strävar efter att få det snyggt så blir det fult och när man strävar efter att göra något fult blir det oftast väldigt bra. Många gånger i konstnärssammanhang värderas fula saker mer än snygga. Fult är bättre. Tänker att jag ska undersöka fulheten i olika material. Leta fulhet. Kan saker bara vara fula eller är det sammanhanget som gör det fult?

Min fullista:

konstlad hudfärg (typ aprikos)
mintgrön
60-70-tals "funktions"-hus, skit i hur det ser ut bara det funkar
skinnsoffan med de bulliga formerna, fortfarande en klassiker
min klädstil i sjunde klass
stor, svart tjock-tv
pappersmappar med resårband
småblommigt
spegelväggar a la 80-tal
plastmattor och våttapeter- hittas i badrum
plastmattor som ska se ut som parkett, klinkers mm
furumöbler
friserade stackers pudlar (hunden alltså)
flyttlådor, praktiskt men fult
pygmérosor i kruka
mycket av julpyntet- som dukar med tryckta tomtar på

fula ord:
ras
politiker
bajskorv
sekret

Igår började jag göra en palett av "fula" färger, det var svårt färger blir oftast fula när de är i fel sammanhang. Blandade till mintgrön och aprikos. Gjorde ett självporträtt till, i äckelmint. Mådde illa av att stirra på den färgen. Blev ett äckelporträtt, äckelsanna.

Jag vet inte vad jag ska göra nu. Måste bestämma mig, sätta ner foten.
Är sugen på att filma också men är rädd att tiden inte räcker till. Har ingen kunskap och ingen videokamera och min dator är en skitdator. Det är nog kört.

3 kommentarer:

Camilla Wu sa...

Jäkligt kul inlägg, skrattar så när jag läser dina ful-saker;
"pygmerosor i kruka"

"sekret"... ja fy, har aldrig tänkt på det... ett rätt äckligt ord.

...och du jag har en sådan där svart "tjock-teve"... hatar alla stora elektronik-prylar, dom kan förstöra en hel inredning men ibland kan man inte välja, kanske ekonomin tillåter en platt-teve någon gång i framtiden.

Anonym sa...

Vet du, när jag gick i mellanstadiet var min favvofärg mintgrönt och jag hade en egen knapptelefon som var mintgrön. Mintgrön är en av det mest avskyvärda färgerna jag vet idag. Haa (alfskratt)

Anonym sa...

Jag gillar verkligen dina äckelsaker och äckeliden. SJälv brukar jag göra väldigt äckliga saker när jag skapar. som inte tilltalar andra speciellt mycket, eller mig själv fast jag gillar det.